I Nordhavn har vi samlet aktører der til dagligt arbejder på at sikre Danmarks bæredygtige byudvikling under et tag. Det skaber erhvervssynergi, samarbejde på tværs af store og små virksomheder. Alt sammen i en fusion af showroom, mødested og kontorfælleskab.

I Nordhavn har vi samlet aktører, der til dagligt arbejder på at sikre Danmarks bæredygtige byudvikling under et tag. Det skaber erhvervssynergi, samarbejde på tværs af store og små virksomheder og nye bæredygtige projekter. Alt sammen i en fusion af showroom, mødested og kontorfælleskab.

Danmark vil i 2050 have et 100% CO2-neutral energiforbrug og København vil allerede i 2025 være den første CO2-neutrale hovedstad. Virksomheder og regeringen er fast besluttet på at nå de ambitiøse mål og vi vil gerne være en del af denne fremtid.

Vi har hjulpet det størst fundede EUDP projekt, EnergyLab Nordhavn, med at udvikle et showrom med en levende platform for virksomheder der arbejder imod denne fremtid. Midt i udviklingsområdet i Nordhavn ligger et tidligere lager for tøjdesignvirksomheden Won Hundred. Idag løber forksere, projektledere, direktøre og tidligere politikere rundt i det nyindrettede kontorfælleskab og showroom; EnergyHub.

EnergyHub’en samler de vigtigste virksomheder inden for bæredygtig byudvikling og energiløsninger til at arbejde side om side. Centralt i EnergyHub’en ligger EnergyLab Nordhavns showroom, hvor 150 delegationer fra hele verden årligt kommer for at høre om nye løsninger og teknologi inden for området.

  • Showroom for Bæredygtige energiløsninger
  • Platform for nye samarbejder
  • Store giganter og små speedbåde

EnergyHub’en er udviklet som en platform for udvikling af nye løsninger og samarbejde mellem forskellige virksomheder indenfor forskellige brancher. Ved at skabe et levende sted hvor projektmedarbejdere, erhvervsdrivende og iværksættere har deres dagligdag i et showroom, som får så meget international opmærksomhed, skabes en stærk erhvervssynergi. Her går markedsføring, networking og udvikling hånd i hånd i dagligdagen. EnergyHub’en er skabt som et sted med en uformel og uhøjtidelig kultur og et stærkt fokus på bæredygtig faglighed. Har spiser vi fælles frokost med vores kunder, introducerer relevante leverandører til vores samarbejdspartnere over en fredags øl og inviterer erhvervsfolk, forskere og politikere til at diskuterer fremtidens udfordringer til netværksevents og konferencer.

"..med EnergyHub'en som ramme for vores projektarbejde på tværs af partnere har EnergyLab Nordhavn fået en bedre platform for samarbejde og kommunikation end vi kunne have håbet på."
Christoffer Greisen
Projektleder i EnergyLab Nordhavn

EnergyLab Nordhavns showroom ligger som et hjerte i EnergyHub’en. Her står tiden aldrig stille og lyden af arbejde og diskussion udgør baggrundmusikken til det 400m2 store space med demonstrationer, plancher, tal og figurer. Alt er på hjul og kan rykkes rundt efter behov. Der skabes de rigtige rammer for store og små begivenheder, gruppearbejde og åbne workshops. Showroomet viser resultater og løsninger fra EnergyLab Nordhavns demonstrationer i området. EnergyLab Nordhavn er en partnerkreds af 12 virksomheder og organisationer der er gået sammen om at udvikle og demonstrere fremtidens bæredygtige by og energiløsninger. En partnerkreds bestående af DTU, Københavns Kommune, By & Havn, HOFOR, Radius, Danfoss, ABB, Balslev, MetroTherm, GlenDimplex, CleanCharge, PowerLabDK. I EnergyHub’en mødes partnere dagligt til formelle arbejdspakkemøder, workshops, udviklingsdiksussioner og i forbindelse med besøgende i showroomet. Vi har skabt rammerne til et sted hvor et flow af mennesker der arbejder, oplever og mødes for at fokusere på hvordan vi i Danmark kommer i mål med vores ambition om et bæredygtigt samfund.

EnergyHub eksistere som prototype på hvordan man bedst skaber en platform for erhvervssynergi inden for bæredygtig byudvikling og energyløsninger. Efter tre år stopper projektet og bygningen renoveres til hotel. Men historien er ikke slut. De resultater, indsigter og den viden vi har skabt gennem EnergyHub’en tager vi videre til Danmarks største oplevelses central og erhvervshub for bæredygtig udvikling i 2021.